Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Australiensare ny vd för Hedemora Diesel

Annons

Det var i början av februari som det australienska bolaget Coote Industrial LTD slog till och köpte Hedemora Diesel.

- Vi har samarbetat med Hedemora Diesel under många år och när företaget var till salu bestämde vi oss för att köpa det, säger Greg Northeast som har lämnat varma Australien för Sverige.

Hedemora Diesel har 15 anställda som arbetar med service och försäljning av reservdelar till dieselmotorer.

Många av de anställda reser mycket i jobbet för att reparera dieselmotorer på oljeplattformar i England, Norge och Skottland. Det blir också en del resor inom Sverige för att underhålla reservkraftverk på sjukhus eller utföra reparationer på kärnkraftverk, där dieselmotorer är inblandade.

Vad kommer då ägarbytet betyda för Hedemora Diesel?

-Vi har bytt ägare väldigt många gånger de senaste åren och de har tänkt oerhört kortsiktigt, men med det australienska bolaget känns det mycket bättre. De har visioner och planerar längre in i framtiden, säger Kenneth Jans, anställd vid Hedemora Diesel.

Greg Northeast berättar att motorerna ska utvecklas och förbättras. Sedan ska samarbetet mellan Australien och Sverige utvecklas ytterligare. Faktum är att Hedemora Diesels största kund är Australien, där det säljs mycket båtmotorer. Men man planerar inte att flytta, utan tanken är att företaget ska stanna i Hedemora.

-Det är klart att man har varit lite orolig eftersom det är så många företag som flyttar från Sverige. Men det fungerar väldigt bra här och målsättningen är att vi ska stanna, säger Kenneth Jans.

SANNA CASSON

Mer läsning

Annons