Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Auktionen ska växa

Annons

- Det här kan bli till nytta för både företagare och föreningar, sade kommunens EU-samordnare Ingegerd Lindfors i samband med invigningen av Gagnefs auktionsvecka i tisdags kväll.

Den första bondauktionen vid Bodarna lockade mängder av köpsugna besökare redan en timme innan start och Ingegerd Lindfors vill nu satsa på att göra arrangemanget till en välkänd tradition.

- Vi vill att människor från hela Sverige ska känna till auktionsveckan i Gagnef och planera in ett par semesterdagar här. Det kommer att gynna resturanger, hotell och campingar i kommunen, säger hon.

Gagnefs auktionsvecka arrangeras via det så kallade EU ram-programmet som syftar till att gynna kommunens näringsliv. Auktionsförrättare från Antikgömman och Dalarnas auktionsbyrå ordnar själva auktionerna medan Ingegerd Lindfors och projektledaren Anders Lundberg jobbar för att locka besökare, föreningar och företag som vill delta. Marknadsföring för premiärveckan har bland annat gjorts genom affischering och genom annonsering i auktionstidningar. Ingegerd Lindfors och Anders Lundberg har dock större planer inför nästa år.

- Vi var väldigt sena i starten med årets auktionsvecka och har därför i princip bara hunnit få med föreningar i projektet. Till nästa år vill vi utöka marknadsföringen och hoppas få med oss fler företag , säger Ingegerd Lindfors.

På invigningskvällens auktion fanns alltifrån vackert målade dalaskåp till gamla slitna fåtöljer att ropa in. Kristina Westerlund och Johanna Ek-Westerlund från Stockholm har sommarställe i Björbo. De botaniserade bland fynden en halvtimme innan auktionen drog i gång och hittade en färggrann gammal trasmatta.

- Den här kan vi ha på vårt lantställe, sade Kristina glatt.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons