Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Au-pairflickan Birgitta fyller 60

Annons

Vi gratulerar: Birgitta Eriksson, 60 år den 17 augusti.

Född och uppvuxen: I Hosjö i Falun.

Familj: Sönerna Magnus med hustru Annika och Fredrik med sambo Helena, tre barnbarn, Emelie, Johanna och Ella.

Bor: Adrians Bergs väg 8, Sandvikshagen i Hosjö - när hon inte är i Colorado.

Motto: Det som inte dödar dig stärker dig.

När jag bestämde mig för att anta utmaningen med au pair-jobbet var jag egentligen i ett skört skede i mitt liv. Vid 53 års ålder blev jag änka, ett hårt slag, säger Birgitta.

- Men jag har aldrig ångrat mitt beslut, USA är på många sätt ett fantastiskt land och jag säger som Hasse Alfredsson "Livet är som en påse, tomt och innehållslöst om man inte fyller det med någonting".

Birgittas påse fick en rejäl påfyllning genom vistelsen i Colorado. En helt ny värld öppnade sig och Birgitta fick nya vänner.

I dag är hon gudmor till lille Ryan som föddes just när Birgitta kom till familjen i Boulder.

I mitten på maj kom Birgitta hem efter ännu en vistelse hos "sin" familj i Boulder. Hon var där i tre månader och skötte om de tre barnen Kim, Ryan och Tiffany.

Hemma i Falun är Birgitta ett bekant ansikte för många. Hon har arbetat i en lång rad olika affärer, först i Borlänge och senare i Falun.

Birgittas stora intressen är hennes hus i Hosjö med en stor trädgård som kräver mycket kraft och ger Birgitta stor glädje. Hon reser gärna och och är musikintresserad. På och vid Runn vistas hon hela året om. Tillsammans med sin bror har hon hus på Uddnäsön.

I yngre dagar ägnade Birgitta sig åt idrott med sådan framgång att hon har flera diplom. Hon gick ledarutbildning i konståkning på Bosön och orienterade. Skidåkning har hon alltid gillat och åker varje år till Grövelsjön.

Födelsedagen firar Birgitta på annan ort men som hon säger:

- Jag blir glad för ett kort!

GUDRUN KLEFBOM

Mer läsning

Annons