Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Attentatsplan mot Abbas

Annons

En palestinsk säkerhetskälla på hög nivå uppger enligt nyhetsbyrån AFP att Hamasanhängare planerat att mörda president Mahmud Abbas. De ska ha planerat att spränga presidentens fordonskolonn.

Detta ska ha varit ett viktigt skäl till att Abbas planerade besök i Gaza på torsdagen inställdes. En annan anledning ska, enligt anonyma källor, ha varit att Abbas vill vänta tills han är säker på att Hamas verkligen håller fast vid vapenvilan.

På torsdagen genomförde israeliskt flyg fyra anfall mot mål i Gazaremsan, däribland en byggnad tillhörande Hamas säkerhetsstyrkor inne i Gaza stad. Sex människor dödades i anfallen, enligt palestinska uppgifter.

De israeliska anfallen var ett svar på raketregnet över Sderot de senaste dagarna. Det rapporterades också att israeliska stridsvagnar var i rörelse i norra Gaza.

Samtidigt har också de palestinska inbördesstriderna mellan Hamas och al-Fatah fortsatt. Minst tre personer dödades på torsdagen, trots den vapenvila som utlystes i onsdags kväll. Totalt har minst 43 människor fallit offer för stridigheterna som blossade upp igen i fredags i förra veckan.

TT

Mer läsning

Annons