Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtta misstänkta i ekobrottshärva

Annons

Det är internationella åklagarkammaren i Uppsala som leder förundersökningen.

- Jag kan inte i dag säga hur många jag kommer att åtala, säger åklagaren Tomas Häggström som i dagarna fått invändningarna och begäran om kompletteringar av förundersökningen från de åtta misstänktas advokater.

- Det är ett omfattande mål som kommer att kräva också omfattande kompletteringar.

- Vi kommer att arbeta för högtryck vid åklagarkammaren under våren och försommaren för att sedan väcka åtal, säger Tomas Häggström.

Huvudmannen som har en hästgård på andra sidan länsgränsen utanför Fredriksberg har ett aktuellt skuldsaldo hos kronofogdemyndigheten på 4,1 miljoner kronor. Ett flertal företagare i trakten hävdar att mannen inte gör rätt för sig.

Huvudmannen dömdes så sent som i december 2001 till villkorlig dom för bokföringsbrott vid Tierps tingsrätt. Han ledde åren 1993 till 1997 ett mäklarföretag som konkursat och där bokföringen saknades.

1991 dömdes mannen till två års fängelse för grovt bedrägeri och urkundsförfalskning vid Stockholms tingsrätt.

Det pågår också en skatterevision där misstanken gäller anlitande av svart och grå arbetskraft.

Mannen är också travtränare vid Färjestads travbana. En av honom tränad häst fastnade i en dopningskontroll på Lindesberg travbana den 10 augusti 2003. Travsportförbundet STC:s ansvarsnämnd har ännu inte avgjort dopningsmisstankarna, men Göran Wahlman vid travsportens ansvarsnämnd bedömer att så kommer att ske under våren. Avgörandet har skjutits framåt då 47-åringen hävdat att han varit sjuklig en tid.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons