Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtta greps av polisen

Annons

Sällskapet, som är på tillfälligt besök i Sverige, har haft stora problem att försörja sig under sin vistelse i Dalarna.

För att kunna ta sig vidare var de under torsdagen på tiggarstråk. Men flera bilister, som blev stoppade av sällskapet larmade polisen eftersom de var en trafikfara.

Polisen i Avesta transporterade sällskapet till polisstationen där det eftermiddagen kontrollerades om de hade arbetstillstånd.

Enligt radio Dalarna har polisen fått rapporter om två rumänskregistrerade bilar som uppträtt trafikfarligt på riksväg 70 mellan Hedemora och Leksand.

Personer i bilarna har försökt stoppa trafikanter bland annat för att tigga pengar. I något fall ska någon ha blivit bestulen.

Efter att ha stoppat trafiken vid en parkeringsficka vid Solvarbo norr om Säter uppstod trafikstockning. Vägen är delad med mitträcke.

En liknade händelse inträffade på riksväg 70 vid Sifferbo

Någon hade ringt till polisen och sagt att några personer hade fejkat ett bensinstopp/olycka efter riksvägen. Bilister hade stannat för att hjälpa de nödställda och det hela uppdagades med att det var ett fejkat stopp.

De personer som stannade blev erbjudanden att köpa smycken och andra saker.

Mer läsning

Annons