Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtta får gå när deras jobb flyttas

Annons

Ett 15-tal tjänster berörs när försäkringskassans lönehantering och utbetalning av aktivitetsstöd flyttas till Östersund. Detta som ersättning för de jobb som försvunnit i samband med regementsnedläggningen.

Inom två år ska flytten vara klar och hittills har ingen av de berörda anmält sitt intresse för att följa med i flytten.

Kontoret i Avesta drabbas hårdast, där riskerar åtta personer att bli utan arbete när den del av kontoret som arbetar med aktivitetsstöd flyttas.

Personalens kompetens gör att det kan bli svårt att flytta dem till andra kontor.

- Det är en rätt liten enhet i Avesta där det är svårt att sysselsätta personalen med andra uppgifter. Möjligtvis på andra orter i länet, men verksamheten där är ganska specialiserad, säger Sven Bodevik, tillförordnad länsdirektör vid försäkringskassan.

I februari flyttas de första jobben inom lönehantering, totalt handlar det om sex eller sju tjänster. För dessa finns det större möjlighet att kunna hitta nya jobb inom försäkringskassan i länet.

- I Falun och Borlänge räknar vi med att hitta ersättning, säger Sven Bodevik.

- Vi har totalt 400 anställda och det är en ganska stor personalomsättning. Det är ingen stor sak.

Samtidigt har försäkringskassan fått pengar till åtta nya tjänster som ska jaga fuskare. Någon eller några av dessa kan komma att tillsättas med personal som blir övertalig i utlokaliseringen.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons