Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att vända ryggen till varandra

Annons

Svar angående Anders Hydéns insändare den 20 juli. "Stanna kvar och strida".

Spontant vill jag stödja Anders Hydéns kritiska synpunkter på Sven Thomssons val att visa sitt missnöje genom att lämna Svenska kyrkan.

Av personliga skäl har jag själv mycket noga övervägt min egen fortsatta tillhörighet. Mitt beslut är, att även i en ofrivilligt dålig relation till några företrädare för kyrkan, bör jag bli kvar om jag tror att det kan bli en förbättring genom visioner, praktisk handling, positiva förslag och en konstruktiv kritik.

Som före detta anställd inom kyrkan har jag upplevt mycket gott men också stor okunskap, okamratlighet och svek. Skulle jag genom ett urträde låta detta få fortgå blir jag skyldig till ett svek både mot mig själv och de trogna medlemmar runt om i församlingen som arbetar för kyrkans viktigaste budskap: kärleksbudskapet och gyllene regeln "Allt vad i viljen..."

Att tro på det goda innebär ett aktivt fortsatt medlemskap och en insikt att alla äger inte förmåga att vara trovärdiga, förlåtande och förstående. De behöver stöd till en förändring, även fast det många gånger vore enklare "att vända varandra ryggen till".

Catharina Dicander,

Aspeboda församling

Mer läsning

Annons