Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Att dansa är det bästa som finns"

Annons

Paren snurrar omkring på plankgolvet. Det är varmt och svettigt under takbjälkarna.

Denna tisdag står dansbandet Blender på scen.

- De har tagit publiken med storm här i Dalarna, säger arrangören Sven-Erik Berglund.

Många av besökarna är ungdomar. En av dem är Anna Frisk, 21, från Falun. Det är tredje sommaren hon besöker Tyllsnäs udde, och hon tycker det är kul att träffa andra i samma ålder.

- Det är en annan sak än att gå ut på krogen. Jag undrar varför jag inte upptäckte dansen tidigare. Jag trodde väl att det bara var pensionärer som dansade, säger hon.

Varje tisdag under sommarmånaderna ordnas dans på Tyllsnäs udde. Publiken kommer inte bara från Borlänge, utan från stora delar av Dalarna.

Dessutom kommer mer långväga gäster, från Stockholm eller södra Sverige, som kombinerar husvagnssemester med dans på olika håll i länet.

Det dåliga vädret har varit en hämsko i år, men trots regnet kom över 400 besökare till danskvällen veckan efter midsommar.

Tyllsnäs udde har fungerat som dansställe sedan 1981. Det startades av Peter Lavmo och hans familj, vars farföräldrar köpte gården 1946. Den gamla ladan är ditflyttad från Torsång.

I år har ladan dessutom byggts ut med ett nytt tak, som täcker 150 kvadratmeter och ska skydda publiken mot vädrets nycker.

MATEJ SLAVIK

Mer läsning

Annons