Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtgärdspaket för Dalarna inte aktuellt

Annons

Gunnarsson pekar i en fråga på det faktum att statsministern varit i Norrbotten där han i bagaget hade ett digert paket som innehöll ungefär 10 miljarder i olika satsningar på järnvägar, vägar, flyg och öppnande av ett casino.

Gunnarsson undrar om regeringen också avser att presentera ett åtgärdspaket för Dalarna, och pekar på att Dalarna de senaste åren fått låga anslag till vägar och järnvägar jämfört med andra län.

Men något åtgärdspaket för Dalarna är inte aktuellt:

"Jag kommer även fortsättningsvis att arbeta för att regeringen ska bedriva en aktiv regionalpolitik, men avser för närvarande inte att presentera några särskilda satsningar för Dalarnas län", skriver Ulrica Messing i sitt svar till Gunnarsson.

Messing pekar på att regeringen trots allt anslår 78,6 miljoner kronor till länsstyrelsen och Region Dalarna för regionala utvecklingsåtgärder, att den så för Dalarna så viktiga Salaproppen tidigareläggs, och att antalet studenter vid högskolan i Dalarna ökat det senaste året.

Ett dåligt svar, anser Gunnarsson.

- Regeringen skickar ut ficklampor utan batterier. Högskolan har fått fler platser, men inte mer pengar. Att vi först nu får en ombyggnad förbi Sala borde regeringen egentligen skämmas över, eftersom det utlovades för flera år sedan.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons