Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återvinningscentral till Svärdsjö - efter elva år

Annons

Det har gått troll i kommunens försök att anlägga återvinningscentral i Svärdsjöområdet. I oktober förra året gav kammarrätten klartecken för bygge av en central nedanför servicehuset Källegården.

Åtta grannar hade överklagat frågan till länsstyrelse, länsrätt och kammarrätt. Efter domen förra året i drev de ärendet vidare till regeringsrätten, som dock inte tar upp frågan.

- Skönt att ärendet äntligen är avgjort, säger Micael Andersson på Falu Energi&Vatten.

Enligt honom är det inte glasklart att det nu blir en central vid Källegården. För något år sedan var en placering intill sågverket i Linghed aktuell. Då hotade grannar att överklaga även där, men för en månad sedan fick Andersson besked om att det inte längre var aktuellt.

- Nu får vi sätta oss ner och resonera, kanske måste vår styrelse besluta. Även om vi nu fått klartecken känns det inte så kul med en placering vid Källegården om det känns som en katastrof för de närboende, säger Micael Andersson.

Även Sören Jonsson, ordförande i Svärdsjö intresseförening, är glad att frågan är avgjord.

- Nu kan vi gå vidare. Vad vi än har haft för möte genom åren har halva tiden gått åt till återvinningscentralen. Under de fyra år jag varit ordförande har vi inte lagt oss i placeringen. Det kanske verkar fegt, men det är upp till kommunen att lösa frågan, säger Sören Jonsson.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons