Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återvinningscentral i Svärdsjö dröjer - nya förslaget dödfött

Annons

Det blir kammarrätten som får avgöra om en ny återvinningscentral ska byggas i centrala Svärdsjö. Det finns också ett nytt förslag på placering. Men det anses redan nu som omöjligt.

Det lär dröja ytterligare en tid innan den omkring nio år långa sopstriden i Svärdsjö är avgjord. Kammarrätten har beslutat att ta upp överklagandena på placeringen nedanför Källegården till prövning. Rätten ska innan beslut tas besöka platsen.

Själva vill Svärdsjöborna att återvinningscentralen i stället placeras i Linghed. Det framkom vid ett stormöte. Men nu har Falu Energi och Vatten kommit med ett annat förslag. Bolaget vill se om det går att lägga återvinningscentralen på vägverkets gamla tomt på vägen mot Hillersboda.

Men det förslaget avfärdar bygglovschef Lars Nordström som helt orealistiskt. När hela bråket började tvingades gatukontoret efter en regeringsdom plocka bort centralen från en industritomt där den då lagts då placeringen stred mot planbestämmelserna.

- Och det är samma bestämmelser som gäller för vägverksmarken. Gick det inte att placera återvinningscentralen på det ena stället så lär det inte gå på det andra, säger Lars Nordström.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons