Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åter vinter i Säter

Annons

Från 1 september återgår några gator i Säter till vintertid.

Det innebär att gatorna åter öppnas för biltrafik efter att under sommaren har varit avstängda för biltrafik före att ge plats för uteserveringar.

De gator som nu öppnas för biltrafik igen är Vasagatan förbi Salutorget och då som tidigare trafik i södergående riktning, Västra Långgatan förbi Rådhustorget, samt Kristinegatan mellan Storgatan och Östra Långgatan.

Vandringar i järnets spår

u Nisshyttan står i centrum både lördag och söndag när Säters hembygdsförening arrangerar två vandringar.

På lördag är det Vandring i järnets spår, med start vid Bispbergs gruva. Vandringen är 13 kilomete och går via Kullsveden, Lerviken, Gessån och Björshyttan till Nisshyttan.

Ledare är Jon Bodin från Säters hembygdsförening.

På söndag är det en kortare vandring i Nisshyttan med Nils-Erik Unnerud som ledare. Vandringen har rubriken Nisshyttan, skogens och järnets by.

Vandringen är cirka fem kilometer lång och utgår från bystugan i Nisshyttan och går bland annat förbi Näset och Turjans.

Offroad på

motorbanan

u På lördag blir det stor offroadkörning på Säters motorbana vid Aspnäsvägen en halvmil väster om Säter. Bakom arrangemanget står Säters motorklubb, Ludvika motorsällskap, Dalecarlia Offroads, samt Säters stadshotell.

Leta Fc vann

Sätercupen

u Korpfotbollen i Säter har efter avslutat seriespel spelat en cup där Letra Fc vann över Solvarbo i finalen med 3-2.

Resultat:

Team Tåfjutt-Arkhyttan Junajted 8-6 efter straffar, Mossrivarna-Team Tåfjutt 5-3 efter straffar, Letra Fc-Bittes 2-1, Solvarbo-Gessån 6-0, Anja Mekaniska-Nr 2 3-0 (w.o).

Semifinaler: Mossrivarna-Letra Fc 1-3, Anja Mekaniska-Solvarbo 1-2.

Match om 3:e-4:e plats: Mossrivarna-Anja Mekaniska 2-1.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons