Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åter på brottsplatsen

Annons

Försvararen Per Borgblad begärde redan under måndagens förhandlingar i Stockholm att synen skulle ske bakom stängda dörrar och att fotoförbud skulle råda under vallningen.

Efter överläggning meddelade hovrätten ändå att det inte fanns några skäl till att synen inte skulle vara offentlig.

Gården ligger numera öde sedan hyresgästerna flyttat ut. Strömmen är avstängd och ett bensindrivet elverk såg nu till att det fanns ström till belysning inför synen av lokalerna.

Advokat Per Borgblad ledde en rundvandring i huset där han påpekade hur möjligheterna är att ta sig igenom de många lokaler som fastigheten består av. Han påpekade noggrannt att en låst dörr gjorde att det inte gick att ta sig igenom huset invändigt från bostaden och till det pannrum där paketeringen av kroppen förmodas ha skett. Påståendet tillbakavisades dock omedelbart av åklagaren Olle Sohlberg med en enkel fråga till Brandt.

- Du hade väl nycklar till den här dörren?

- Jo, det hade jag, blev svaret och därmed föll försvararens teori platt.

På den plats där kroppen påträffades nedgrävd står fortfarande den gamla båten uppställd mot väggen. Åklagaren berättade om var de saker som påträffades i graven påstås ha förvarats och han visade även var den gömda klubbjackan påträffades.

- Jag hoppas att rätten har noterat vilka insynsmöjligheter som finns mot platsen där kroppen påträffades, sade Sohlberg innan den omkring 45 minuter vallningen ansågs avklarad och rättens ledamöter kunde dra sig tillbaka mot Falun.

Där fortsatte rättegången under eftermiddagen.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons