Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åter dags för decemberkalendern

Annons

Lions Club i Malung bildades 1 maj 1962. Nästan lika länge har man sålt decemberkalendern och nu har årets försäljning dragit igång på allvar. Det är Lions Clubs medlemmar i Malung som säljer kalendern precis som man gjort under alla år sen slutet av 1960-talet. Den totala upplagan är 1600 kalendrar.

- Vi säljer alltid slut på kalendern och vi räknar också med att det sker i år, säger Stig Olsson som är ansvarig för att kalendern säljs.

Lions medlemmar har fått sig tilldelade olika områden i Malungs kommun där man kommer att knacka dörr för att sälja kalendern. Före den sista november är det meningen att alla Lionskalendrar skall vara slutsålda.

Hela förtjänsten av den här försäljningen går till olika hjälpverksamheter. Bland annat delar man ut ett ungdomsstipendium liksom ett ledarstipendium. Man satsar också en del av behållningen till hjälpverksamhet för handikappade, och man ger också en del gåvor till äldre. Bland annat i samband med julen brukar man dela ut en del gåvor.

- Det här är en mycket lättsåld grej eftersom alla vet att hela behållningen går till bland annat hjälpverksamhet, säger presidenten i Lions Club i Malung Sven Olsson.

- Decemberkalendern har också blivit så inrotad att folk sitter och väntar ute i stugorna att vi ska komma och sälja den, säger Stig Olsson ansvarig för årets decemberkalender.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons