Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalet kan dröja mot de fem

Annons

De fem personer ur kretsen kring mc-gänget X-team som på sannolika skäl sitter häktade misstänkta för mord har omhäktats ett flertal gånger.

Åklagare Fredrik Skoglund har begärt förlängd tid för att kunna väcka åtal för samtliga fem. I dag ska tingsrätten pröva om det finns skäl till fortsatt häktning för en av de fem, de fyra andra har själva gått med på häktning under två veckor till. Enligt åklagaren dröjer det lång tid innan åtal kommer.

- Det kommer att dröja ett antal månader innan åtal kan väckas, säger Fredrik Skoglund.

En person kan i princip sitta häktad under flera år i väntan på att åtal ska kunna väckas, under förutsättning att domstolen går med på det.

Advokat Per Borgblad är försvarare till en av de fyra som inte begärt att få sin häktning prövad.

- Min klient har gått med på förlängning av häktningen med två veckor och det gör han eftersom han vet om att en annan person begärt prövning av häktningen, säger Per Borgblad.

Per Borgblad anser inte att den lägre graden av misstanke, på sannolika skäl, gör det möjligt att häktningen kan fortsätta under en alltför lång tid.

- Om tingsrätten beslutar om ett frisläppande för den som fått sin sak prövad förutsätter jag att åklagaren väljer att släppa även min klient, säger Borgblad.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons