Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalet dröjer mot 44-åring misstänkt för Björsjömordet

Annons

Först den 19 augusti ska stämningsansökan lämnas in mot den 44-årige Ludvikaman som sedan i april månad sitter häktad misstänkt för mordet på trebarnsmamman Solveig Kallio.

En begäran från åklagaren om förlängning av tiden för åtalets väckande beviljades i Falu tingsrätt på torsdagen.

Det var i februari som de förkolnade kvarlevorna efter den 28-åriga kvinnan på-träffades i en av två utbrända bilar på en skogsväg i trakten av Björsjö.

I det läget hade Solveig Kallio varit saknad i cirka tre veckor. Omständigheterna kring det makabra fyndet på Björsjöskogen föranledde omedelbart misstanke om mord.

Sedan dess har kriminalpolisen arbetat länge och målmedvetet med fallet.

- Vi är fortfarande inte klara. För närvarande håller vi på och sammanställer hela förundersökningsmaterialet och det tar sin tid.

- Dessutom har vi ytter-ligare utredningsåtgärder som vi vet kommer att ske i slutet av månaden. Ska jag vara realistisk är inte åtalet att vänta förrän tidigast någon gång i september, säger kammaråklagare P-G Persson.

Det innebär att tiden fram till den 19 inte räcker till på långa vägar och att ytter-ligare en eller flera förlängningar därför lär komma att krävas.

- Vid har också begärt biträde från SKL (Statens kriminaltekniska laboratorium i Linköping) för en teknisk undersökning som ska ske men som inte kan äga rum förrän i slutet av månaden. Det återstår således saker att göra, säger åklagaren.

Mer läsning

Annons