Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för yxmisshandel

Annons

En 20-årig Malungsyngling har åtalats för misshandel.

Det var i slutet av september förra året som Malungsynglingen gjorde sig skyldig till brottet i samband med en tillställning i Hole bystuga i Malung. Den åtalade hade en yxa som han skar en annan yngling med i halsen och käken.

Det finns också flera vittnen som kommer att höras i det här målet. Ett av dessa är en ung kvinna som kommer att vittna om hur den 20-årige, nu åtalade, ynglingen uppträdde mycket hotfullt mot den yngling som blev angripen med yxan.

Det är assistentåklagare Peter Helsing som åtalat Malungsynglingen och det finns också ett skadeståndsanspråk mot den åtalade från den yngling som blev misshandlad med yxan. Sammanlagt har den misshandlade ynglingen begärt 15 400 kronor i skadestånd varav 10 000 kronor gäller kränkning och 5 000 kronor för sveda och värk. Den åtalade krävs också på fyrahundra kronor för förstörda kläder.

Vid förhör med den nu åtalade ynglingen varken erkänner denne eller förnekar brott. Om Malungsynglingen fälls för den här misshandeln riskerar han ett fängelsestraff.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons