Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för våld på kafé

Annons

Två Falubor, 21 och 22 år gamla, har åtalats för flera fall av misshandel. 21-åringen ska den 19 oktober 2002 på Åsgatan ha slagit en busschaufför med knytnäven över tinning och öga. Han ska också ha misshandlat en annan man inne på ett kafé i Falun, i maj förra året.

22-åringen åtalas för att i december 2002 ha slagit och sparkat en annan man på Holmgatan, så att denne fick hjärnskakning, sår och svullnader. Tillsammans ska de båda också ha slagit och sparkat en man på Centralvägen i maj 2003.

Lackerare saknas

u Efterfrågan på industrilackerare är stor i dag. Nu vill näringslivet i Falun få fram fler platser på Haraldsbogymnasiets lackutbildning:

- Falu kommun har som ambition att tillmötesgå det här, säger skolstyrelsens ordförande Ragnar Kroona (s).

Det råder i dag brist på industrilackerare. Branschintressenter har därför uppvaktat kommunledningen för att få fram ytterligare åtta utbildningsplatser på Haraldsbos lackutbildning.

- Det utbildas få lackerare totalt sett i hela landet i dag och utbildningen är en säker inträdesbiljett till arbetsmarknaden, säger Ragnar Kroona.

Lackutbildningen i Falun är känd i hela landet och det skulle inte vara några problem att få sökande elever till fler platser. Problemet är att det är en dyr utbildning, åtta nya platser skulle kosta mellan fem till sex miljoner kronor per år, och kräva utbyggda lokaler. Falu kommun ser därför över möjligheterna att få fram pengar att bekosta det här.

Mobiltelefon stulen

Väska stulen på buss

Spark stulen

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons