Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för människorov

Annons

De inblandade är inte speciellt villiga att tala om vad som hände den 18 och 20 februari i år, men enligt kammaråklagare PG Persson är det mycket som talar för att det handlar om narkotikaaffärer.

- Samtliga inblandade har varit mer eller mindre påverkade och jag menar att det handlar om narkotikaskulder.

Siljansnäsbon som hölls fången i en bil den 20 februari kördes från Falun till Siljansnäs där det hela fick sin upplösning. Anledningen till att man åkte till Siljansnäs var att det där skulle finnas 30 000 kronor i ett kuvert. En skuld som nu skulle drivas in.

- Siljansnäsbon ringde en släkting som tillsammans med polisen placerade ut ett kuvert. När man anlände till Siljansnäs på kvällen den 20 februari greps fyra män mellan 17 och 25 år gamla, berättar PG Persson.

Dessa fyra är misstänkta för människorov och utpressning och kommer med största sannolikhet att åtalas senast fredag den här veckan.

Den 18 februari hölls Siljansnäsbons flickvän fången i en bil och två personer har varit häktade misstänkta för människorov och utpressning.

- En person är släppt ur häktet, men fortfarande misstänkt för utpressning. Den andre är häktad för utpressning. Jag anser inte i det här läget att flickvännen varit inlåst i bilen. Det har varit möjligt för henne att ta sig ut. Därför är punkten människorov struken, säger kammaråklagare PG Persson.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons