Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för knarkbrott

Annons

Förutom narkotikabrott misstänks två av de inblandade även för vapenbrott sedan polisen hittat en pistol och ett avsågat

hagelgevär med 273 patroner.

Tre av de misstänka, två män och en kvinna i 30- till 35-årsåldern kommer från Rättvik. Den fjärde misstänkte är en 23-årig man från Orsa.

Den femte inblandade i härvan är en 26-årig man från Umeå.

I stämningsansökan framgår att polisen använt sig av telefonavlyssning för att kunna kartlägga de inblandades förehavanden. Framför allt dagarna innan de fem anhölls lyssnade polisen på de inblandades telefonsamtal och redan samma kväll efter avlyssningen av det sista samtalet slog polisen till. Då, den 15 april, hade två av de misstänkta överlåtit 352 gram amfetamin till 26-åringen från Umeå. Han betalade 34 000 kronor för partiet. Affären gjordes upp i Rättvik. Vid samma tillfälle beslagtog polisen ett större parti amfetamin, nära 1,3 kilo.

Samtliga är misstänkta för grovt narkotikabrott. Polisen har beslagtagit ett parti amfetamin om 1 270, 69 gram. Polisen har också beslagtagit en attachéväska och 34 000 kronor, en pistol, kaliber 6,35 B med tillhörande skarp ammunition, ett avsågat hagelgevär med 273 stycken patroner och en springstilett. Det fanns ingen vapenlicens till något av vapnen.

Åtalspunkterna omfattar även narkotikabrott, ringa narkotikabrott och innehav av narkotika. De misstänkta har innehaft eller själva brukat amfetamin, ecstasy och cannabis.

Samtliga misstänkta sitter häktade i avvaktan på rättegång.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons