Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för dödstortyr

Annons

Den nu 46-årige mannen flyttade förra året från Stora Skedvi till en by utanför Lindesberg. Han har tidigare varit ledare i dressyrkurser för hundar i Säter och har även arbetat i en sporthall för lagidrott i Hedemora.

Det var torsdagen den 30 maj som en privatperson ringde till SOS Alarm i Västerås och berättade att det brann i skogen utanför Skinnskatteberg.

Det visade sig att det var en bil som brann.

Brandmän från räddningstjänsten i Fagersta upptäckte en kropp i bilens bagageutrymme och polisen drog omedelbart igång en mordutredning.

Vid tvåtiden natten till fredagen anhölls en man som misstänkt för mord. Det visade sig senare vara den döda kvinnans sambo. Han häktades den 3 juni vid Västmanlands tingsrätt i Västerås som på sannolika skäl misstänkt för mord.

Några dagar senare greps och anhölls ytterligare två personer, en 45-årig man och en 48-årig kvinna som misstänkta för skyddande av brottsling.

Under sommarens förhör med mannen som var sambo med den 42-åriga kvinna som påträffades död i den utbrända bilen fick polisen fram uppgifter som kunde varit hämtade från en extremt obehaglig tv-rysare.

Den 45-årige mannen friades från misstankarna om mord på sin sambo och släpptes ur häktet.

Han berättade om skräcken på gården i en by utanför Lindesberg dit 46-åringen från Stora Skedvi hade flyttat med sin sambo.

45-åringen och hans 42-åriga sambo var hyresgäster i huset. En tillvaro som kom att överträffa det mesta i fråga om förnedring och extremt våld.

Mannen från Stora Skedvi torterade hyresgästerna. Den 42-åriga kvinnan var mest utsatt.

Hyresgästerna hölls som fångar i huset och när de försökte fly därifrån kom hyresvärden efter. En gång rammade han deras bil för att hindra flykten. När 46-åringen upptäckte att paret försökte sända ett nödmeddelande via SMS slet han åt sig mobiltelefonen och klippte sönder abonnemangskortet. På kvällarna drog hyresvärden ur telefonsladden så att paret inte kunde ringa efter hjälp medan han sov.

För polisens utredare berättade 45-åringen att han och sambon till slut var helt i hyresvärdens våld.

De tvingades lämna ifrån sig alla pengar till 46-åringen. Han köpte stora mängder sprit och när han drack tvingade han också sina hyresgäster att dricka.

Våldet blev allt värre. Den 42-åriga kvinnan misshandlades med slag och sparkar mot huvudet och kroppen.

46-åringen kastade kniv mot hennes ansikte och bröst. Han hällde kryddor och stack nålar i såren.

Han hällde olja över kvinnans kropp och brände henne med en gasolbrännare.

Enligt polisen utsattes kvinnan för så många olika former av tortyr att hon till slut inte orkade värja sig. Hon blev bland annat fastbunden och utsatt för angrepp av den galne mannens hundar, en rottweiler och en schäfer som hetsades till attack.

Kvinnans tillstånd försämrades snabbt och till slut dog hon av skadorna efter det extrema våld hon utsatts för.

Då tvingade 46-åringen den döda kvinnans sambo att ta med sig kroppen i bagageluckan och köra till skogen utanför Skinnskatteberg där bilen sattes i brand.

När 46-åringen nu åtalas är det inte för mord utan för sex fall av grov misshandel, grovt olaga tvång, misshandel, olaga hot, olaga frihetsberövande, bedrägeri, grov olovlig körning, vållande till annans död och brott mot griftefriden.

Vid den kommande rättegången kan åklagaren visa mängder med bilder som bevisar 46-åringens skuld. Han fotograferade hela tiden effekterna av det han utsatte kvinnan för.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons