Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för 18 brott

Annons

Den första åtalspunkten mot 45-åringen rör olovligt innehav av kniv efter en händelse i centrala i Borlänge i april i år. Samma dag greps han även för olovlig körning, också detta i Borlänge.

I slutet av maj månad var det dags igen då mannen greps i Falun där han körde en bil trots att han saknde körkort och var påverkad av både hasch och amfetamin. Brottsrubriceringen är ringa narkotikabrott, grov olovlig körning och rattfylleri.

Två dagar senare smet mannen från en bensinstation i Falun utan att betala för de drygt 55 liter bensin som han fyllt i sin bil. En vecka senare var tanken åter tom och dryga 50 liter tankades i Borlänge utan att betalas. Brotten betraktas som snatteri.

I början av juli greps mannen i Avesta för grov olovlig körning, ringa narkotikabrott och olovligt innehav av kniv. Den 11 augusti greps mannen ännu en gång för grov olovlig körning, den här gången i Borlänge.

Den 4 september var det dags för ännu ett snatteri då 45-åringen smet från ännu en tankning i Falun, den här gången med bensin till ett värde av 460 kronor.

Fyra dagar senare påträffades han i Borlänge med 19,68 gram amfetamin och även denna gång försedd med kniv. Dagen efter tankades bilen ännu en gång olovligen, nu i Säter.

Någon dag senare, också det i Säter, påträffades gods i 45-åringens bil som visade sig vara stulet i Långshyttan i slutet av juli, en gärning som betraktas som häleri.

Därefter följer ytterligare en rad narkotikabrott, brott mot knivlagen och fler fall av grov olovlig körning innan mannen tillsammans med den 30-åriga kvinnan bröt sig in i ett affärshus i Säter under natten till den 19 oktober. Kläder till ett värde av 19 778 kronor stals vid inbrottet.

Morgonen efter greps paret. Kvinnan släpptes på fri fot ett par dagar senare medan mannen på åklagarens begäran sedan dess suttit häktad i Falun.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons