Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalade för rattfylleri

Annons

En Mockfjärdsbo i 50-årsåldern och en några år yngre Björbobo åtalas för rattfylleri och narkotikabrott. Björbobon åtalas även för grov olovlig körning och för att i två fall ha falskskyltat bilar.

Mockfjärdsbon ertappades i augusti förra året med att köra bil på riksväg 71 i hemorten, trots att han hade nära en promille alkohol i blodet. Han hade även använt narkotika.

Björbobon, som saknar körkort, blev ertappad i april i Smedjebacken. Han körde bil efter att ha använt narkotika. Han hade kort tid dessförinnan avslöjats med innehav av narkotika. Falskskyltningen av bilarna gjordes i april.

Dags för sommarjobb

u På måndag börjar allvaret för 74 kommunala sommarjobbare.

Då är det första arbetsdagen för de första av de 42 flickor och 32 pojkar som genom kommunens försorg har fått feriearbeten.

Ungdomarna, som är 17-18 år, får vardera två veckors arbete med sextimmars arbetsdagar.

De flesta av dem har placerats inom barnomsorgen eller äldreomsorgen. Men en del av dem har även fått jobb inom miljö- och byggsektorn och inom kostavdelningen. Andra får arbeta åt föreningar, som Mockfjärds intresseförening, Gagnefs golfklubb, Gagnefs orienteringsklubb, Gagnefs intresseförening och vid Sifferbo camping.

Lönerna har två lägen: För att locka till arbete inom äldreomsorgen är lönen för dem som får sommararbeta där höjd till 65 kronor i timmen. Övriga betalas med 43 kronor i timmen.

Midsommarlåt i Mockfjärds kyrka

Mer läsning

Annons