Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalade för olaga hot

Annons

Två Falubor, 18 och 20 år gamla, har åtalats för olaga hot. Den 14 maj i år ska de båda ha ringt och hotat en man och en kvinna. De skulle "fixa" dem, sa de unga männen på telefon.

20-åringen åtalas även för ett annat fall av olaga hot, då han också hotat en man och en kvinna genom telefonsamtal.

Bestulen

på danslogen

KARLSBYHEDEN. Natten mot lördag förra helgen blev en man av med sin mobiltelefon när han vistades på Sundéns loges uteservering.

Stölder vid

Stångtjärn

FALUN. Två stölder har inträffat på badplatsen i Stångtjärn den senaste veckan. Den 4 augusti vid 15-tiden lämnade en man sina kläder på land för att gå och bada. När han kom tillbaka var en klocka stulen ur en ficka på shortsen.

Nästa stöld som polisanmälts inträffade den 7 augusti. En man blev då bestulen på sin klackring, som låg i hans byxficka, medan han badade.

Dragspelstrio spelar in demo

FALUN

u För ett år sedan startade trion Bertil & Svenne med Staffan, det vill säga Bertil Larsson, Svenne Björneby och Staffan Pettersson, från Falun. Tre gamla rutinerade spelmän som tidigare medverkat i olika konstilationer.

Efter en hel del framträdanden, bland annat på en rad dragspelsfester har trion tagit sig in i studion och spelat in sin första platta. Det handlar om en demo - sex låtar, med tonvikt på gamle dragspelskungen Andrew Walters kompositioner.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons