Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalade för gruppvåldtäkt

Annons

Det var den 13 mars som den 31-årige mannen från Krylbo erkände mordet mitt under pågående huvudförhandling inför Uppsala tingsrätt.

Han är nära anhörig till Fadime Sahindals far som senare dömdes för mordet på sin dotter.

Det var uppenbarligen för att den mördades far skulle gå fri som mannen från Krylbo ville sitta av straffet. 31-åringen erkände mordet en andra gång vid ett förhör i polishuset i Uppsala.

Men fadern dömdes den 3 april för mord av tingsrätten. En dom som fastställdes av Svea hovrätt den 31 maj.

Mannens advokat överklagade och ansökte om prövningstillstånd för att få upp fallet till Högsta domstolen, HD. Den 10 juli meddelade dock HD att den inte funnit skäl för att ge något prövningstillstånd.

Den 31-åringen släktingen till mördaren åtalas nu för att ha erkänt mordet vid två tillfällen för att skydda Fadimes far.

De tre män som är åtalade för gruppvåldtäkten av en 15-årig i Krylbo är 31-åringen från Krylbo, hans 23-årige släkting från Uppsala och en 26-årig man som vistas i Avesta.

De är tillsammans misstänkta för grovt sexuellt utnyttjande av den 15-åriga flickan som utnyttjades av männen när hon var drogad och inte kunde värja sig.

Det var natten till den 23 juli som flickan släpades till 31-åringens lägenhet i Krylbo.

Enligt kammaråklagare Robert Eriksson i Falun befann sig flickan i ett helt hjälplöst tillstånd.

Det handlar alltså om ett mycket hänsynslöst agerande som de tre männen är misstänkta för.

23-åringen från Uppsala är också åtalad för ytterligare en våldtäkt av flickan. Den inträffade samma natt när mannen, enligt åklagaren, ska ha dragit ner flickan på golvet. Han höll fast 15-åringen och använde sin kropps-tyngd för att hon inte skulle komma loss.

Alla tre misstänkta är häktade och kommer att ställas inför rätta i Falun om några veckor.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons