Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalad för rånförsök

Annons

Rånförsöket skedde på kvällen den 11 november.

Den 23-årige mannen försökte då råna bensinmacken efter Albacksgatan i Malung. Mannen hotade personalen och försökte tilltvinga sig kassan genom att rikta en sax mot de två kvinnor som arbetade vid bensinmacken.

Rånförsöket skedde strax innan man skulle stänga för kvällen. En av kvinnorna skadades då hon blev huggen i ena handen med saxen. Men rånet misslyckades och den 23-årige mannen fick inga pengar med sig. Han kunde också gripas bara några minuter efter rånförsöket. Det fanns nämligen vid tillfället flera polispatruller i centrala Malung och 23-åringen greps bara några hundra meter från bensinmacken där han hade försökt utföra rånet.

23-åringen greps och anhölls och häktades den 14 november. Den 16 december gjorde sig 23-åringen skyldig till våld mot tjänsteman då han angrep en kvinnlig kriminalvårdare vid häktet i Falun och den kvinnliga vårdaren fick bland annat ta emot slag mot ansiktet.

Den nu häktade mannen är också åtalad för två fall av bilstöld. Bilstölderna har skett vid en bilfirma efter Källvägen i Malung den 11 november. I ena fallet stod bilen som stals parkerad utanför bilhallen vid bilfirman och i andra fallet fanns bilen som stals i en utställningshall.

När det gäller bilstölderna och försöket till rån mot bensinmacken förnekar den 23-årige mannen gärningarna. Då det gäller våld mot tjänsteman vid häktet i Falun finns det en övervakningsfilm som visar att han utfört den gärning han nu står åtalad för.

Huvudförhandlingen mot den 23-årige mannen kommer att hållas vid Mora tingsrätt den 12 januari och om 23-åringen fälls för de brott han nu står åtalad för riskerar han att dels dömas till ett kännbart fängelsestraff men även utvisning ur landet.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons