Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalad för mordförsök

Annons

En 35-årig Ludvikaman, boende på ett gruppboende i Smedjebacken, har åtalats i Falu tingsrätt misstänkt för försök till mord eller dråp, alternativt grov misshandel av en kvinnlig anställd vid boendet.

Stämningsansökan mot mannen lämnades in på fredagen.

Händelsen inträffade den 20 maj i samband med att mannen fick besked om att han inte skulle få pengar för att kunna följa med på en planerad båtresa till Finland. 35-åringen blev ursinnig och började gå handgripligt tillväga mot kvinnan som är jämnårig med den misstänkte.

- Han har försökt att uppsåtligen beröva målsägaren livet genom att hårt klämma åt med sin ena arm runt hennes hals, slita omkull henne och sätta sig över henne med smalbenet mot hennes hals och trycka till med med hela sin kroppsvikt, hävdar kammaråklagare Niclas Eltenius.

Enligt stämningsansökan har den misstänkte dessutom klämt åt kring kring kvinnans hals med båda händerna samt rivit och slitit i hennes kläder. Åklagaren anser att 35-åringen har visat särskild hänsynslöshet och råhet och att de begångna gärningarna är att betrakta som livsfarliga.

Efter händelsen uppsökte vårdaren läkare som dokumenterade hennes skador som även fotograferades. Delar av hennes klädsel har tagits i beslag som bevismaterial. Den åtalade har enligt uppgift erkänt försök till mord.

Mer läsning

Annons