Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalad för misshandel

Annons

Malungsbon som för närvarande avtjänar ett tio månaders fängelsestraff för en omfattande kriminalitet riskerar nu att på nytt dömas till fängelse. Vid slutpläderingen yrkade nämligen kammaråklagare Åke Hagman att den 32-årige Malungsbon bör dömas till fängelse för de nya brotten. Brotten begicks i september förra året bara ett par veckor efter att Svea Hovrätt avkunnat en dom på tio månaders fängelse för Malungsbon. Åklagaren menade att det inte kunde bli tal om att de brott Malungsbon nu åtalades för kan "bakas""in i den gamla domen.

Men här menade Malungsbons försvarare advokaten Fredrik Sandberg att det borde finnas utrymme för att de brott som hans klient nu stod åtalad för också kan ingå i den dom som han just nu avtjänar.

Det var den 11 september som den 32-årige Malungsbon hotade och misshandlade sin förra sambo i hennes bostad. Eftersom Malungsbon vägrade att lämna bostaden gjorde han sig också skyldig till hemfridsbrott, menade åklagaren Åke Hagman. Polis tillkallades och de lyckades inte tala mannen tillrätta utan var tvungna att handgripligen förpassa honom ur bostaden och i samband med detta hotade Malungsbon en av poliserna och han försökte också handgripligen att slå till ena polismannen vilket gjorde att polismännen var tvungna att sätta handbojor på mannen. I den här delen stod Malungsbon åtalad för våldsamt motstånd.

När det gäller brotten i bostaden den 11 september varken erkände eller förnekade Malungsbon dessa eftersom han inte hade något minne av händelsen på grund av kraftig berusning. Men han ifrågasatte heller inte de uppgifter som hans tidigare sambo och poliserna lämnade vid rättegången. Åklagaren Åke Hagman ansåg att brotten var styrkta. Där skulle han också ha yttrat att han tänkte mörda sin före detta sambos nye man och han hade bland annat yttrat att han då skulle fällas för mord något som han struntade i. Att han framförde hot riktade mot sin förre sambos nye man hänger samman med att 32-åringen var svartsjuk vilket han också erkände vid rättegången.

När det gäller grovt rattfylleri och grov olovlig körning begicks dessa brott i november förra året. Den 32-årige Malungsbon greps i Värnäs i Värmland och det visade sig att han hade 1,76 i promille. Malungsbon hade då kört bilen från Malung till Värnäs där han hade för avsikt att göra ett besök på hotellet i Värnäs. Eftersom han tidigare kört rattfull och saknade körkort blir det också grov olovlig körning. De här två brotten erkände den 32-årige Malungsbon.

Mora Tingsrätt kommer att avkunna dom den 13 juni.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons