Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalad för knivskärningar

Annons

Han var nära att döda en ung man och skadade en annan utanför en krog i centrala Avesta. Nu åtalas en 20-åring från Krylbo för två fall av grov misshandel. På måndag blir det rättegång i Falun om händelserna som inträffade natten mot lördagen den 4 januari.

Den misstänkte 20-åringen anhölls i sin frånvaro redan på natten och greps dagen efter. Han har suttit häktad sedan den 6 januari.

Det var vid tvåtiden på natten som en man kom ut från en pub vid Markustorget.

Stämningen var fientlig och mannen beslutade sig för att så snabbt som möjligt ta sig därifrån. Han fick syn på en polisbil och begav sig mot den för att söka skydd. På vägen dit kände han att det stack till i ena armen.

Poliserna upptäckte genast att det forsade blod ur pulsådern och såg till att den skadade snabbt kom till akuten på lasarettet.

Den skadade kördes i ilfart till akuten med öppen puls-åder. Efter en första livräddande insats där fördes mannen i ambulans till Falu lasarett för fortsatt vård.

Den nu åtalade 20-åringen misstänks vara den som utdelade knivhugget.

Åklagaren hävdar att misshandeln ska bedömas som grov då 20-åringen visat särskild hänsynslöshet och råhet.

Tio minuter efter den första knivskärningen blev en annan man överfallen på Markustorget. Han blev huggen med kniv både i höger och vänster axel när han låg på marken .

20-åringen greps och häktades dagen efter.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons