Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalad för hembränt i flaskan

Annons

Även hantering av små mängder hembränt innebär en risk att hamna inför skranket. Det har en medelålders man i Järna nu fått erfara sedan han åtalats vid Mora tingsrätt för olovlig hantering av sprit.

I gärningsbeskrivningen står att mannen innehaft omkring en liter olovligen tillverkad sprit. Hos mannen påträffades även en plastdunk med ytterligare omkring 40 centiliter hembränt som nu förverkats av staten. Mannen fann för gott att erkänna gärningen.

Badande fann

död räv i älven

NÅS. Några ungdomar i Nås gjorde ett makabert fynd när de badade i älven i början av veckan. I en flytande svart plastsäck fann de en död räv.

Det är förbjudet att dumpa döda djur i vattnet och kommunens miljö- och hälsoskyddsinspektör har efter undersökning av djuret anmält det inträffade till polisen.

Tjuvar stal datorer

och Alvedon

ANSBRO. Under natten till fredagen har tjuvar brutit sig in vid Libra. De har fortsatt in i kontorlokalerna via ett krossat fönster. Bland det som stulits finns en dataserver med bandstation, hub och ISDN-modem, en router, laserfax och en bärbar telefon. Troligen har tjuvarna drabbats av huvudvärk under operationen. Två askar Alvedon och Ipren försvann tillsammans med gärningsmännen.

Inbrott i slakthus

ÄPPELBO. Jaktlagen från Kullsarvet, Hemmalaget och Gransjöbergslaget blev av med slaktutrustning till ett värde av 18 000 kronor när tjuvar bröt sig in i deras slakthus på Forsbäcksheden i Äppelbo. Vid ett mindre sågverk i närheten försvann 50 liter dieselolja vid samma tillfälle.

Mer läsning

Annons