Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalad för barnmisshandel

Annons

Vittnen har sett hur mannen dunkade flickans huvud mot marken.

Det var i april i år som händelsen utspelades i ett bostadsområde i Falun. Historierna om vad som föranledde pappans handgripligheter går isär.

Flickan har själv berättat för polisen att hon och två kamrater hamnade i konflikt med mannens son, som är några år yngre än henne. Hon hävdar att pojken spottade mot dem, och att hon till slut spottade tillbaka.

Då kom pojkens pappa utrusande från huset. Barnen började springa därifrån, men mannen kom ikapp den 13-åriga flickan och fällde henne till marken. Han dunkade hennes huvud mot marken, och skrek åt henne att låta bli pojken. En vuxen man i området såg misshandeln från sin balkong.

Flickan fick bulor i huvudet och blåmärken på armarna, skador som dokumenterades på akuten.

Den nu åtalade mannen har en annan version av hur det hela gått till. Han har berättat för polisen att hans son länge varit utsatt för mobbning och trakasserier från de andra barnen i området. När han tittade ut såg han pojken bli jagad av den 13-åriga flickan och hennes kamrater, varav en också ska ha måttat ett tillhygge mot pojkens huvud.

Pappan sprang ut för att säga åt dem, och när han kom ikapp 13-åringen föll de båda till marken. Han förnekar att han ska ha dunkat hennes huvud mot marken och menar att skadorna måste ha uppstått när han släppte taget om flickan så att hon föll från sittande ställning.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons