Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalad för 30 brott

Annons

Den 2 april i år fick polisen larm om en misstänkt snattare på Ica Kvantum på Kupolen. En butikskontrollant observerade en man som stoppade på sig kakor och godis.

När kontrollanten försökte stoppa den misstänkte snattaren utanför butiken, tog denne fram tårgas och sprutade i ansiktet på butiksvakten.

Mannen kunde ändå gripas och senare häktas.

Under tiden januari-februari i år är 38-åringen misstänkt för sexuellt ofredande mot tre kvinnor. Två i Borlänge och en i Umeå.

Mestadels har det handlat om att han skickat sms till kvinnorna med grovt sexuellt innehåll.

Han har även pratat in flera meddelanden på deras mobiltelefonsvarare, enligt åtalen.

I ett av fallen i Borlänge fick han kontakt med kvinnan via en lägenhetsannons. Vid visningen av lägenheten har han, enligt åtalet, gått emot henne och tagit tag i henne.

Den 30 mars misstänks Borlängebon för att ha stulit en vara inne på OKQ8 på Bygatan. Han åtalas för rån på grund av att han hotat kassörskorna med att han hade ett vapen i fickan.

De andra åtalspunkterna rör bland annat flera fall av stöld, snatteri, narkotikabrott, olovlig körning, drograttfylleri, brott mot vapenlagen och olovligt innehav av kniv.

Mannen misstänks för att vid flera olika tillfällen ha burit vapen såsom kniv och basebollträ.

Alla 30 åtalspunkterna rör tiden januari till april i år. De allra flesta av brotten är utförda i Borlänge, de övriga i Umeå, Örebro, Falun och Gagnef.

Mer läsning

Annons