Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalad 23-åring släppt ur häktet

Annons

De misstänkta är fyra män, 19, 23, 27 och 28 år gamla och en 23-årig kvinna, alla från Falun.

Den 19-årige mannen kommer att höras senare. I går erkände de tre andra männen ett försök till stöld natten till den 25 april.

- Det här var den första dagen med fint väder.Vi hittade en väska med en kofot och fick för oss att vi skulle bryta upp en port. Men en herre på cykel kom och vi sprang ut åt varsitt håll, sade 28-åringen.

Nu kräver bostadsrättsföreningen Trekanten närmare 14 000 kronor i skadestånd för den sönderbrutna dörren.

Eftersom de erkände behövde åklagaren inte visa en film från en övervakningskamera där de tre männen finns med på bild.

När åtalspunkten om inbrottet och stölden vid Indiska Magasinet strax intill den uppbrutna dörren togs upp nekade alla tre till brott. Då polisen den 3 maj gjorde husrannsakan hemma hos 28-åringen hittades stöldgods från Indiska Magasinet i bostaden.

- Godset fick jag av en människa som kom hem till mig helgen innan vi blev gripna. Han hade ingen bostad. Jag skulle få en del smycken om jag förvarade lådan, sade 28-åringen som släpptes ur häktet den 9 juni.

När den 23-åriga kvinnan som nu är åtalad för häleri och ringa narkotikabrott förhördes av åklagaren förklarade hon att minnet sviktade.

- Jag trodde vi skulle marinera kött. Sedan såg jag bara smycken på bordet. Det var bara att ta, sade han. Det var så naturligt, sade kvinnan.

Poliser fanns placerade utanför tingshuset och inne i rättssalen under rättegången.

Falu tingsrätt beslutade i går att försätta den 23-årige mannen på fri fot. Han har suttit anhållen och häktad sedan 4 maj.

Hans kamrater som kommit för att ge sitt stöd jublade när de tillsammans kunde gå ner på stan med sin frigivne vän.

Rättegången fortsätter på torsdag i nästa vecka.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons