Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtal nästa vecka mot misstänkt företagare i Ludvika

Annons

Först nästa vecka, den 3 augusti, kan åtal väckas mot den 41-årige Ludvikaföretagare som sitter häktad misstänkt för delaktighet i den svåra misshandeln av en ung man i centrum den 11 juli.

En framställan från åklagaren om förlängning av tiden beviljades på fredagen.

Det innebär att åtalet kommer först dagen innan huvudförhandlingen ska äga rum i Falu tingsrätt.

- Förundersökningen är helt enkelt inte klar, förklarar kammaråklagaren och tillika förundersökningsledaren Per-Gunnar Persson.

- När man inte är klar med alla åtgärder kan man heller inte väcka åtal. Det har nämligen dykt upp en del nytt. Vidare har försvaret bett oss att vi ska kolla upp en sak, fortsätter Persson som för övrigt är ytterst sparsam med kommentarer.

- Vad det är får media veta först när stämningsansökan är inlämnad, säger han.

När det gäller målsägaren, en 21-årig man från annan ort men med starka kopplingar till Ludvika, föreligger, enligt kammaråklagaren, ingen misstanke om brott.

Som tidningen tidigare redogjort för finns nämligen en teori om vad som var upprinnelsen till misshandeln. Den är att 21-åringen ska ha roat sig med skadegörelse i form av färgkludd på företagets fasad. Det avvisas nu med bestämdhet.

- Det finns inga sådana misstankar mot 21-åringen. Vi känner inte till att han skulle ha gjort sig skyldig till det, slutar kammaråklagaren.

Mer läsning

Annons