Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtal i Björsjömordet väcks nästa vecka

Annons

Torsdagen den 18 november kommer kammaråklagare P-G Persson, Falun, att inlämna sin stämningsansökan mot den för mord misstänkte 44-årige mannen från Säter och Ludvika.

Mannen misstänks för att ha mördat och sedermera bränt upp kroppen av den 28-åriga Solveig Kallio, Kopparberg, på en skogsväg mellan Smedjebacken och Björsjö i slutet av januari i år. Kroppen brändes i bagaget på en stulen personbil.

- Stämningen kommer att rubriceras som mord alternativt dråp, säger åklagaren.

Trots att det inte finns några tekniska bevis, som binder 44-åringen vid brottet, så anser P-G Persson att bevisningen ska räcka för en fällande dom.

Den närmare 1 800 A4-sidor långa förundersökningen är nu klar och den misstänktes nye försvarare, advokat Göran Lock, Borlänge, har läst in handlingarna.

Meningen var att åtal skulle ha väckts redan i slutet av oktober men i sista stund krävde 44-åringen att hans försvarare, advokat Per Borgblad, skulle bytas ut.

Den mordmisstänkte var missnöjd att Borgblad inte gav honom den tid som han önskat. Tingsrätten biföll 44-åringens krav och ersatte Borgblad med Göran Lock.

44-åringen förnekar all inblandning i mordet. Han har varit häktad och omhäktad vid ett flertal tillfällen sedan slutet av april.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons