Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtal för kvinnomord i Kalmar

Annons

En 31-årig man som häktades under oklar identitet åtalas nu för mordet i november på en 65-årig kvinna i Kalmar. Enligt åtalet har kvinnan kvävts och knivhuggits till döds. Mannen nekar till brott.

När mannen häktades i december misstänkt för mordet var det som en 28-årig medborgare i ett afrikanskt land. Vid omhäktningen två veckor senare var identiteten ändrad. Mannen hade fått nytt namn och hade blivit äldre.

Kammaråklagare Johan Henningsson i Kalmar hade då via Rikskriminalen tagit hjälp av Interpol för att fastställa mannens identitet.

Nu åtalas 31-åringen misstänkt för mordet på en 65-årig kvinna i bostadsområdet Oxhagen i Kalmar. När kvinnan hittades i sin lägenhet i slutet av november stod det klart att hon varit död i minst ett dygn.

Den misstänkte ska ha setts i området och polisen hade ett bra signalement. Han greps en knapp vecka senare i en bil på E 22 söder om Kalmar. I bilen fanns även en annan man som anhölls misstänkt för skyddande av brottsling, men frigavs.

Enligt åtalet ska 31-åringen ha berövat kvinnan livet genom att kväva henne och sticka henne med kniv ett flertal gånger i överkroppen. Bland åklagarens bevis finns telefonavlyssning, fingeravtryck och filmer från flera övervakningskameror.

Rättegången startar den 9 mars.

TT

Mer läsning

Annons