Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtal för kvinnomisshandel

Annons

En 45-årig man hemmahörande på en mindre ort inom Smedjebackens kommun har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för kvinnomisshandel, olaga hot och skadegörelse.

Misshandeln ska ha bestått i att mannen vid ett tillfälle i mars månad hade slagit en kvinna i hennes bostad i norra delen av Ludvika centrum. Enligt stämningsansökan ska han vid tillfället också sagt att han skulle slå ihjäl henne. Åklagaren bedömer att hotet var ägnat att framkalla allvarlig fruktan för hennes säkerhet till person.

Några veckor senare återvände 45-åringen till kvinnans bostad och krossade glasrutan i hennes balkongdörr. Åklagaren bedömer att glaskrossningen ägde rum med uppsåt. Rubriceringen blir skadegörelse.

Stämda för intrång

i Söderbärkefolkan

SMEDJEBACKEN/SÖDERBÄRKE. Två män, 38 och 25 år gamla, båda hemmahörande inom Smedjebackens kommun, har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkta för stöld respektive försök till stöld. Brotten ska ha begåtts i samband med ett intrång i Söderbärke Folkets hus i slutet av maj månad. En av männen stal en kökskniv, den andre försökte få med sig några backar dricka.

Veteran motorer

i hamnen

SMEDJEBACKEN. I morgon, lördag, är det dags för den 20:e uppvisningen av veteranmotorer för båtar. Det är Smedjebacken båtklubb som arrangerar och ett 40-tal ekipage väntas delta. Även Veteran motorcykelklubben kommer att finnas på plats. Inför uppvisningarna har båtklubben ansökt om att hastighetsbegränsningen i viken ska höjas under uppvisningarna. Normalt gäller fem knop inne i viken men under lördagen kommer hastigheten att kunna uppgå till över 60.

Mer läsning

Annons