Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtal för dråpförsök

Annons

Den man i 20-årsåldern, som greps i Malung för en månad sedan efter ett knivdrama i ett vårdboende, har nu åtalats för försök till dråp.

Två av av de boende på hemmet, 22-åringen och en äldre man, råkade i en dispyt. Enligt uppgift rörde sig bråket om en mobiltelefon.

Enligt åtalet fick den äldre mannen tre knivhugg - i magen, i en arm och i en tumme. Skadan i buken var allvarlig och det var tack vare att den knivhuggne snabbt kom under vård som han klarade livet. Knivdramat utspelade sig i den äldre mannens lägenhet.

Gärningsmannen kunde utan dramatik gripas av polisen tämligen omgående och nu ställs han till svars för försök till dråp.

På fri fot efter inbrott

u De två män som greps och anhölls efter ett inbrott i Bilkompaniet i Malung natten till torsdagen har försatts på fri fot.

Då de greps hade de med sig i bilen stöldgods till ett värde av cirka 40 000 kronor, bland annat en växellåda, cd-spelare och verktyg som stulits hos Bilkompaniet.

Vittnen hade sett männen i området i samband med inbrottet och vid förhör gjorde de även vissa medgivanden. Därför fanns det enligt åklagaren inga skäl att ha dem fortsatt anhållna.

De två männen, som är i 20-25-årsåldern, är hemmahörande i Mälardalen. De är tidigare kända av polisen och dömda för brott.

Knappen blir en korsning

Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott beslutat att rondellen ska göras om till en vanlig trevägskorsning. Det sker i samband med att gatan byggs om i sin norra del och får en ny anslutning mot Postgatan.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons