Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Assimilering eller mångfald?

Annons

Kommunalrådet Kenneth Persson säger sig vilja föra en konstruktiv debatt om dagens invandringspolitik. Däremot vill han ej ge sig in på någon sifferexercis beträffande kostnaderna för invandringspolitiken. Faktum är emellertid att dagens invandringspolitik blivit en betydande börda för det svenska folkhushållet.

Kenneth Persson skriver att näringslivet framhåller att den inhemska befolkningen inte kommer att täcka det kommande behovet arbetskraft.

Detta är beroende på att riksdagen antagit mångfaldspropositionerna 1997/98:16 och 97/98:177. Dessa propositioner innehåller riktlinjer för att omvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle. Kännbara böter kan också utdömas mot arbetsgivare som ej uppfyller mångfaldsidealen.

En annan orsak till att näringslivet förespråkar invandring är den demografiska utvecklingen i Sverige. Det är ett faktum att nativiteten är för låg bland etniska svenskar. Detta borde avhjälpas genom en socialpolitik som stimulerar till ökat barnafödande.

Invandringspolitiken borde debatteras mera öppet. Konsekvenserna av dagens invandringspolitik berör hela folket. En stor icke västerländsk invandring till Sverige i kombination med låg nativitet bland etniska svenskar är allvarlig.

Konsekvenserna av dagens invandringspolitik hotar att destabilisera landet genom etniska spänningar. Den etniske svensken med sitt kulturarv kommer att bli en minoritet inom en generation.

Sverige bör tillämpa en invandringspolitik liknande den i Danmark. Invandrarna måste assimileras och tvingas acceptera majoritetens normer och kultur. Regeln för invandringspolitiken måste genomsyras av traditionalism framför postmodernism.

Ivar J

Mer läsning

Annons