Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Assefa är på jobbet - personalen gräver ner stridsyxan

Annons

Dalateaterns personal vill ha kvar teaterchefen Astrid Assefa. Det tidigare missnöjet anses vara ett avslutat kapitel.

Det framkom under gårdagens möte mellan styrelsen och facket.

I tisdags skrev tidningen om att Dalateaterns styrelse erbjudit Astrid Assefa att fortsätta som teaterchef i ytterligare tre år. Tidigare har det dock förekommit missnöje bland personalen, bland annat har Assefa kritiserats för att hon inte funnits tillgänglig på teatern i den utsträckning som man önskat.

Under gårdagens möte, då Assefas kontrakt skulle diskuteras, meddelade facket att personalen ställer sig bakom styrelsens beslut om förlängning.

- Ja, det hela handlar om gammal kritik som personalen anser är ett passerat kapitel. Det var ett bra möte, säger fackordförande Patrik Pettersson.

Under det senaste halvåret har Dalateaterns anställda varit involverade i ett utvecklingsarbete som Assefa dragit i gång. Enligt Patrik Pettersson har personalen tagit tag i problemen och jobbat med mål och visioner. Bland annat har man tittat på organisationen och personalens kompetensbehov.

Under mötet deltog styrelsen och cirka 15 teateranställda. Styrelseordförande Ann-Christine Östlund Bäckehag tycker att det var ett positivt möte.

- Vi är nöjda. Den kritik som fanns i januari finns inte längre.

- Astrid har också tagit till sig den kritik som fanns om att hon inte var på teatern tillräckligt ofta. Det är hon nu, säger Ann-Christine Östlund Bäckehag.

MARIA BIAMONT

Mer läsning

Annons