Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åsknedslag övertände garage

Annons

Det kraftiga åskvädret som drog fram över Furudal i går kväll orsakade ett blixtnedslag i ett garage på tappudden. Garaget var övertänt när brandkåren kom.

En dansk familj hyrde en bostad som är sammanbyggd med garaget. De befann sig inomhus när blixten slog ned. De klarade sig utan personskador men blev chockade. Det var mycket nära att det närliggande bostadshuset också eldhärjades.

Den danska familjen, med två yngre pojkar som deltar i hockeylägret i Furudal, fick fly hals över huvud ut ur bostaden när blixten slog ned.

De fick bara med sig en del saker som portfölj och telefon. En äldre person befann sig inne i boningshuset bredvid men klarade sig utan skador. Alla togs om hand av ambulans och räddningstjänstpersonal på plats.

Enligt vittnesuppgifter så kom blixten och smällen samtidigt och garagetblev snabbt övertänt. Räddningstjänsten från Furudal anlände snabbt men kunde inte göra något utan fick inrikta sig på att rädda det närliggandeboningshuset.

- Det fanns stor risk att elden skulle sprida sig till det intilliggande boningshuset, hettan var så stark att fönstren sprack på det huset, berättar räddningsledaren Jan Hed.

- Garaget är helt förstört och bostadsdelen som är ihopbyggd med garaget har fått svåra vattenskador, rökskador och även en del brandskador.

Totalt hade räddningstjänsten sex fordon och 18 man på plats varav åtta man från Rättvik. En polisbil som befann sig på annat uppdrag i Furudal kunde snabbt infinna sig på platsen och senare kom även ambulansen.

En bil och en skoter som stod i garaget totalförstördes.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons