Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åsikter går isär om placering av idrottshall

Annons

Den 18 augusti berättade Falu Kuriren och Borlänge Tidning att fritids- och idrottsnämnden i en skrivelse till kommunstyrelsen slagit fast att en idrottshall snarast bör byggas i Mockfjärd.

Nämnden motiverade valet av plats med bland annat ortens föreningstraditioner, centrala läge i kommunen samt planerna på en idrottsprofil för Mockfjärdsskolan.

Dagen därpå, den 19 augusti, gick s-politikern Bo Lindevall, Djurmo, ut i samma tidningar och kritiserade nämndens ställningstagande.

Nu får han stöd av Lars-Göran Melin och Pär-Ulf Landin, som i egenskap av föreningsordföranden beskriver nämndens yttrande som klumpigt. De skriver att det inom en radie på fem kilometer från Djurås finns tre idrottsföreningar -IK Segro, Djurmo-Sifferbo IF och Gagnefs IF, 55 procent av kommunens befolkning samt de flesta idrottsutövarna och de största idrottsföreningarna.

- Dessa argument är starka nog för att visa var en sporthall ska byggas. Vi i kommunens största föreningar Djurmo/Sifferbo IF och Gagnefs IF kivas inte om var sporthallen ska ligga. Sunt förnuft säger att den ska ligga mitt emellan, nämligen i Djurås, och det är vi eniga om, skriver Melin och Landin och tillägger att det troligtvis är i Djurmo, Djurås och Gagnef som befolkningen kommer att öka.

De anser att en sporthall i Djurås behövs för att fånga upp de ungdomar som pendlar till Borlänge för att utöva sin idrott.

- Det är dags att satsa på en sportanläggning i Djurås. Björbo har ishall och simbassäng och Mockfjärd har atletklubbens hus, minigolfbana, hockeytält och ridhus, skriver Melin och Landin, som betonar att Djurmo-Sifferbo IF och Gagnefs IF har starka traditioner och eldsjälar.

De båda föreningsbasarna avslutar skrivelsen med att om det blir "en idrottsprofilering från skolans sida, så välkomnas det naturligtvis extra mycket".

Mer läsning

Annons