Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åsgatan kan bli gågata

Annons

Hur Åsgatan ska se ut kommer allmänheten, de politiska partierna, företagarna och köpmännen att få vara med och påverka.

Michael Bergman har åsikter om Åsgatan och hur den ser ut.

Parkerade bilar som backar ut mot den mötande trafiken, brist på parkbänkar och träd och buskar gör att gatan inte är speciellt attraktiv.

- Så småningom måste något göras åt Åsgatan, säger han. I dag är det området inte speciellt trivsamt. Centrum ska vara en plats där man kan träffa folk, kunna sitta på en parkbänk eller på någon uteservering.

Några kommunala pengar finns ännu inte avsatta till att göra några speciella satsningar på Åsgatan. I flera år har politikerna funderat på hur trafiken i centrum ska utformas. Både trafiken på Lagmansgatan, kring Hökartorget och Myrgatan ingår i arbetet att se över den kommande trafikplaneringen.

Om Åsgatan ska bli gågata, eller om hastigheten på trafiken ska tillåtas i samma takt som de gående, är frågor som Michael Bergman bland annat vill ha svar på.

- Vi kanske ska göra en gågata, men bara på prov för att se hur det utfaller. Det är sådana saker som vi kanske kan komma att testa. I det här läget vill vi väcka en debatt. Målsättningen med vårt kommande arbete är att få tillbaka stadens och centrums kvalitéer, säger han.

- Biltrafiken ska inte dominera centrum. Det ska människorna göra. Men biltrafiken måste vara kvar. Skulle inte den finnas så skulle centrum blir mer avfolkat och det vill vi inte vara med om.

BERNT NILSSON

0225-59 54 16

Mer läsning

Annons