Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åsebol vill se ett nytt gäng runt Bosse

Annons

Det kommer att bli ett rejält byte i den moderata partitoppen:

- Ja, det är jag övertygad om, säger Ann-Britt Åsebol från Falun, som helt plötsligt hamnat i den politiska hetluften igen.

Hon ingår nämligen i moderaternas valberedning, som nu ska försöka hitta en ny laguppställning efter moderaternas stora ras i valet.

- Det här blir ett kul, spännande och stimulerande uppdrag, säger Åsebol:

- Jag tycker det är jättebra att partistyrelsen tagit konsekvenserna av valnederlaget. Jag tyckte att det var jättetufft av ungdomsförbundets Tove Lifvendahl att säga ifrån. Hon formulerade det som många tänkte men inte vågade säga. Det behövs nya vindar i partiet nu.

Vill du byta partiledare?

- Nej. Om vi ställer upp ett nytt gäng runt Bosse så tror jag han kan bli en riktigt bra partiledare. Han är duktig och insatt. Problemet är att han har haft fel rådgivare. Vi har inte nått ut med budskapet.

- Titta på Lejonkungen! Hur kul var Leijonborg för något år sedan?

Valberedningen kommer troligen att träffas första gången nästa vecka. I god tid före den 8 november, då partiet ska ha en en extra kongress, ska valberedningen ha lämnat in ett förslag till ny partistyrelse.

- Mitt distrikt, som jag ska hålla extra koll på, är Dalarna, Gävleborg och Jämtland. Vi kommer att ta in synpunkter från medlemmarna. Men det är klart att vi i valberedningen har en jättemöjlighet att påverka den nya partistyrelsen, säger Åsebol.

Vilka nya namn vill du se?

- Ulf Kristersson, som satt i riksdagen för ett par år sedan. Han hoppade av för att det var för trögt i politiken. Honom skulle det vara bra att få tillbaka. Sedan har vi ju duktiga tjejer som Gunilla Carlsson, Kristina Axén Olin och Chris Heister som vi måste satsa mer på.

Tror du någon från Dalarna kommer att bli aktuell för den nya partistyrelsen?

- Jag kan inte spontant komma på någon just nu.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons