Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Asbjörn från norska Bodö på kräftskiva i Norhyttan

Annons

Den årliga husbilsträffen vid Norhyttans camping lockade ett 40-tal husbilar. Campingvärden Anders Andersson vid Anders Ersgården kunde sedan glädja sig åt ett 70-tal gäster vid lördagens kräftskiva i den gamla ladan. En av dessa var en långväga gäst nämligen Asbjörn Bakkland från Bodö i Nordnorge.

- Det är första gången som jag är i Norhyttan och jag måste säga att här är verkligen så vackert och trevligt som mina bekanta utlovat.

Asbjörn fick tips om den förestående kräftskivan genom husbilsbekanta.

- I Norge är det ingen som arrangerar några kräftskivor. Vi har inte den traditionen. Därför är det verkligen "koseligt" att få vara med på en svensk kräftskiva.

Det är för övrigt den sjätte husbilsträffen som ägde rum under veckoslutet.

En som varit med på samtliga är Arndt Larsson och hans sambo Monika Johansson från Södertälje.

- Detta är något som vi aldrig missar. Träffen i Norhyttan är ett måste för oss. Man träffar trevliga bekanta och självklart även nya människor som har amma intresse.

- Dessutom ordnar alltid campingvärden trivsamheter för oss som kommer på besök. Jag hoppas att den här traditionen kommer att fortsätta i ytterligare många år, vädjar Arndt och får medhåll av de övriga gästerna.

Gäster som för övrigt kom från Skåne i söder till Bodö i norr.

Redan nu ser husbilsägarna fram mot nästa träff.

- Även om det är mycket att planera och ordna med så är detta något av sommarens höjdpunkter. Det blir bara fler och fler husbilar som besöker oss och det är tydligt att folk trivs i Norhyttan, konstaterar Anders Andersson förnöjt.

Ska man döma av stämningen på lördagskvällen så råder det nog ingen tveksamhet om den saken.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons