Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åsa blir bankens första kvinnliga chef

Annons

Handelsbanken öppnade sitt första kontor i Malung redan 1936 och fram till nu har det bara varit manliga chefer. Åsa Björlin har arbetat vid Handelsbanken i Malung sedan 1988. Innan dess arbetade hon vid lönekontoret vid Rosengrens. På den tiden hade Rosengrens som mest 244 anställda.

Efter avlagd studenatexamen 1981 började Åsa Björlin vid Rosengrens och i slutet av 1980-talet började hon vid Handelsbanken samtidigt som hon under två och ett halvt år studerade vid högskolan.

- Jag ser verkligen fram emot att bli chef för Malungskontoret och det känns som en mycket intressant utmaning, säger Åsa Björlin.

Åsa Björlin har innan hon utsågs till kontorschef i Malung arbetat som placeringsrådgivare vid banken i Malung. Under de senaste ett och ett halvt åren har hon också ingått i en grupp av 23 kvinnor från hela landet som genomgått en chefsutbildning som hon i dagarna gjort klar. Utnämningen till kontorschef kom således mycket lägligt. Utbildningen har bland annat skett för att man ska få fler kvinnliga chefer inom banken.

- Jag vet att det finns mycket att göra på orten och det är naturligtvis en fördel att jag känner kunderna i banken mycket väl. Det kommer onekligen att bli en stimulerande arbetsuppgift jag nu fått, säger den nya kontorschefen Åsa Björlin.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons