Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Artisterna" målar om

Annons

Replik till Ångloksintresserad fritids-Orsabo:

Nej, jag kan tyvärr inte precisera någon exakt tidtabell för våra körningar.

Körningen till Furudal är aktuell så snart vi får klart med röjning av ett spårområde i Furudal där arbetet med våra vagnar kommer att fortsätta. När dessa är klara och vår T23:a är besiktigad och klar, kommer du säkert att få höra talas om eventuella körningar. Men mycket arbete återstår innan detta är möjligt.

För ett par månader sedan var transporten av E10:an från Grängesberg aktuell att genomföras i slutet av maj månad. Villkoret för uppställningen här i Orsa är att den kommer under tak. Vi hoppas, att inom en snar framtid ha spår till stallplatserna 1 och 2 klara, så att E10:an kan ställas in där.

Du måste ha haft otur som träffat på folk i Grängesberg som inte känner till att E10:an ska flyttas därifrån. Detta har varit känt länge hos de flesta inblandade. För din kännedom kan jag meddela att vi kommer att ha den i "deposition" från Järnvägsmuseum, därav villkoret att ha den under tak.

Vad beträffar "all hjälp innan E10:an kommer hit", säger väl sunda förnuftet, att mycket arbete återstår innan den kan rulla på spår igen.

Vad "målningen" på våra vagnar beträffar vet vi allihop att, så fort vi sanerat bort färgen så kommer "artisterna" tillbaka och "målar om" allt igen. Vi väntar därför med att sanera tills vi kommer till inhägnat område.

Under tiden kommer jag personligen att bevaka järnvägsområdet i allmänhet och våra vagnar i synnerhet, så att inte mer förstöring genomförs. Jag lyckades förhindra ett av dessa försök nyligen. Kan detta möjligen räknas som "fysisk insats"?

Vad jag förstår av ditt svar i MT den 28 maj, är du inte intresserad av våra "öppet hus kvällar". Då måste man ju fråga sig varför dessa skriverier ska vara nödvändiga. Det kan nämnas att utbyte av kommentarer angående vår verksamhet är betydligt bättre när man träffar folk i affären eller på gatan. Jag har dessutom hållit ett föredrag om vår verksamhet på ett av Rotarys möten i Orsa stadshotell. Ett utbyte som är betydligt bättre än insändarskriverier.

Nu har jag inte tid att skriva längre. Jag ska ut och mäta skydd för de sönderslagna rutorna i vår redskapsvagn. Månne "fysisk insats" eller.

Hans Björkman, ordförande i OJF

Mer läsning

Annons