Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årstiden tillåter inte arbeten på Sollerön

Annons

Svar till "Markägare" på Sollerön: Moravatten AB har av miljööverdomstolen ålagts att i samråd med den lokala tillsynsmyndigheten (miljö- och hälsoskyddskontoret) anlägga ett ytterligare reningssteg vid Sollerö reningsverk.

Parallellt har frågan om invallningsdikets vara eller icke vara utretts genom förrättning. Idag är invallningen borttagen och projekteringen av de så kallade polerdammarna vid reningsverket är i dessa dagar färdigställd. Det som har gjort att arbetena inte påbörjats är bland annat att årstiden inte tillåter dessa arbeten, utan planeras tidigast till vintern 2004/2005.

Det som ytterligare komplicerar frågan är vattenståndet i före detta invallningsdiket som direkt påverkas av den ej genomförda muddringen i Norrviken. Norrvikenområdet ingår i ett Natura 2000-projekt vilket miljö- och hälsoskyddsnämnden ansökt om hos Naturvårdsverket. De planerade muddringarna ingår där som en del i detta projekt.

Moravatten kommer självfallet att uppfylla kraven i miljööverdomstolens åläggande och anlägga polerdammarna så snart som möjligt, men med hänsyn taget till andra planerade åtgärder kan alltså inte dammarna anläggas förrän tidigast nästa vinter.

Moravatten AB samt miljö- och hälsoskyddskontoret

Mer läsning

Annons