Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arrangör höll inte löfte

Annons

u Skinnbo Udde som konsertplats var ingen hit för rullstolsburna. Trots att arrangörerna lovat Jerry Nygren både ramp och handikapptoalett blev han utan båda delarna.

Rullstolsburne Jerry Nygren från Smedjebacken är van att bli nonchalant bemött av konsertarrangörer. Därför ringde han Kalasturnéns arrangörer i god tid före spelningen i Säter för att försäkra sig om att det skulle finnas en ramp och handikapptoaletter på Skinnbo Udde.

- De lovade att det skulle finnas handikapptoaletter men någon ramp skulle inte behövas eftersom det skulle luta ned mot scenen, berättar Jerry Nygren.

Lutningen visade sig vara minimal, men Jerry Nygren kunde hyfsat ta del av spelningen i alla fall.

Värre var det med de utlovade handikapptoaletterna. Dit ordningsvakterna hänvisade fanns bara pissoarer och ingen engagerade sig i problemet.

Efter nästan en timmes letande hittade Jerry Nygren och särbon/assistenten Karina Rosén en handikapptoalett på campingen som ligger utanför det inhägnade festivalområdet.

- Det gäller verkligen inte att ha bråttom, säger Jerry Nygren med ett ironiskt leende.

Värst var ändå att han inte höll på att komma in på området igen efter toalettbesöket då en övernitisk ordningsvakt röt:

- Har ni gått ut kommer ni inte in igen.

Jerry Nygren med sällskap kom i alla fall till slut in på området igen men hade då missat hela föreställningen med Varanteatern och en stor del av Thåströms spelning. Allt på grund av arrangörernas slarv.

Han är nu riktigt less på nonchalanta arrangörer.

- Det är så tråkigt att det ska behöva vara så här. Ska inte vi handikappade kunna ta del av nöjesutbudet?

BIRGITTA WIBERG

Mer läsning

Annons